ab

Ние, членовете на САБ от Гилдията на цирковите артисти подкрепяме усилията на г-н Мутафчиев да работи за българския театър и изобщо за сценичните изкуства, какъвто е цирка.

Първо, бихме могли да изтъкнем усилията и заслугите на Съюза на артистите в България, респективно на Управителния съвет и Председателя на САБ за цирковото изкуство. САБ е единствената институция в Република България, която работи за авторитета на нашето изкуство – с наградите, които дава, с грижите за административното уреждане на битието на цирковото изкуство, като транспортни правила като въпросите с наеми на общинските терени и редица още подробности, които са различни от тези при театралното изкуство и които нито на вас, нито на широката общественост са известни.

Второ, не виждаме нищо политическо като действие, че едновременно когато вие пишете своите „Открити писма“ САБ сключва споразумение с БАРОК (Организация на работодателите в сферата на сценичните изкуства) за увеличение на заплащането на всички (не само на артистите) с 12 % от 1 април 2016 г. Г-н Мутафчиев никога не е заявявал политическа позиция.

Не раздухвайте още повече ниските страсти, ширещи се в обществото към дейците на изкуството. Стига манипулации, лъжи и разединение. Нека имаме достойнство!

Академик Александьр Балкански

Председател Гилдия на Цирковите артисти

Съюз на артистите в България

е-Поща: info@circus-balkanski.com

Телефон информация (каса): 0878 570 602

Фондация Академик Александър Балкански

БИЛЕТИ И ГРАДОВЕ  
СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
Facebook