sofia

Академичен цирк „Балкански” стартира своят нов мега спектакъл за сезон 2017 „Европа под брезентовото небе на цирк Балкански”!

От 30-ти Март до 23-ти Април 2017 г. Академичен цирк Балкански гостува в гр. София, Зона Б-5, парк Възраждане.

Участват артисти от 8 държави с изключителни номера, представени от гостите ни от Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България. Големите атракциони са „Летящия мотоциклет” и „Гигантското колело на смъртта”, изпълнявани от носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло и на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България Велизара и Николай Балкански /с два рекорда Гинес/, а екстремния номер „Глобусът на смъртта” се изпълнява от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс. В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти се грижи най-добрия клоунски дует на Португалия - Мариани.

Академичен цирк Балкански е най-големият на Балканския полуостров, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2012 г. насам, а от 16.04.2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.

Представления:
От сряда до събота от 16:30 ч. и 19:30 ч., неделя от 11:00 ч. и 16:30 ч.
Понеделник и вторник - почивен ден

Билети:
На касите пред цирк Балкански.

Заповядайте под купола на Академичен цирк Балкански!

Адрес: кв. Владая, ул. Пернишко шосе №7, София, България

е-Поща: info@circus-balkanski.com

Телефон информация (каса): 0878 570 602

Фондация Академик Александър Балкански

БИЛЕТИ И ГРАДОВЕ  
СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
Facebook Instagram