IMG 8552

   На 16.04.2016 г. - Световният ден на цирковото изкуство, на тържествена церемония в залата на Българският червен кръст в София,Представителният цирк "Балкански" беше удостоен със званието „БЪЛГАРСКИ АКАДЕМИЧЕН ЦИРК” за дългогодишни усилия и особени заслуги в развитието на културата в Република България от Председателя на Академичния съвет на Българската академия на науките и изкуствата, акад. Григор Велев.  В навечерието на 120 години от създаването на българското цирково изкуство през 2017 г., БАНИ удостояват с това високо отличие единственият български цирк, който го заслужава.

   Благодарение на Община София, в новооткрития парк „Възраждане” в столицата, се изгради единственото съвременно съоръжение за построяване на цирково шапито в България – със стандартни размери, електрифицирано и водоснабдено. Почти 10 годишните усилия на академик Александър Балкански за това благородно дело най-накрая се увенчаха с успех!

   Фамилия Балкански не само от близо цял  век работят за утвърждаването на цирково изкуство в България, славят името на Родината си по света и от 16 години популяризират творчеството на големи международни циркови имена сред българската публика. Чрез спектаклите си, визията си и имиджа си, всеизвестният  и обичан от малки и големи цирк "Балкански" е вече институция! В началото на тази година, членовете на фамилия Балкански учредиха и регистрираха фондация "Академик Александър Балкански", чиято главна мисия е основаването на Международна академия за цирково изкуство в България. Изключително мащабен проект, който в сферата на цирковата гилдия е само и единствено във възможностите на екипа на Балкански като  компетентност,  капацитет, амбиция и авторитет.

е-Поща: info@circus-balkanski.com

Телефон информация (каса): 0878 570 602

Фондация Академик Александър Балкански

БИЛЕТИ И ГРАДОВЕ  
СОЦИАЛНИ МРЕЖИ